Tämä kanakeitto kuuluu ruokavalion aloitusvaiheeseen, eli introon. Keitto ei sisällä montaa raaka-ainetta, mutta runsaasti voita ja esim. persiljaa käyttäen, keittoon saa hyvää makua. Keittoa tulee hauduttaa pitkään. Ideana on syödä alkuun lempeitä raaka-aineita ja näin ollen rauhoittaa suolisto.

Tarvittavat raaka-aineet

Maustamatonta kanaa

Porkkanoita

Voita

Suolaa

Sipulia, persiljaa (halutessasi)

Laita kanapalat suureen kattilaan. Kannattaa käyttää myös luullisia osia, kuten koipi-reisipaljoa tai vaikka pilkkoa kokonainen kana. Luullisissa osissa on eniten makua ja kanan luista irtoaa pitkään hauduttamalla luonnollista gelatiinia, joka on hyväksi tulehtuneelle suolistolle.

Kuori porkkanat (noin 10) ja paloittele suurehkoiksi paloiksi ja lisää ne kattilaan.

Halutessasi voit lisätä pari kuorittua sipulia sekä pari palaa selleriä. Nämä eivät ole välttämättömiä ja jos olet erittäin huonokuntoinen, jätä pois kokonaan.

Lisää kattilaan vettä niin, että ainekset peittyvät.

Mausta suolalla ja lisää reilusti voita.

Keitä keittoa noin 4 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä, ettei keitto kuivu.

Poista keitosta selleri ja sipuli sekä kanan luut.

Soseuta porkkanat tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella. Erittäin huonokuntoisille kannattaa sekä kana, että porkkana soseuttaa.

 

Myöhemmin voit valmistaa keiton käyttämällä kanan tilalla kalaa tai paistijauhelihaa paistettuna ja tehosekoittimella murskattuna.  Elimistölle kana on kuitenkin helpoin sulatella.