SCD-jogurtti on yksi oleellinen osa ruokavaliota. Näillä ohjeilla onnistut varmasti jogurtin tekemisessä. Katso myös video, jossa näet jogurtin teon vaihe vaiheelta. 

SCD-jogurtin valmistaminen InstantPotilla.

Tarvittavat aineet ja välineet

  • Maitoa
  • Bulgarian-jogurttia

 

  • Lämpömittari
  • Vispilä
  • Jogurtintekolaite

Vinkki

Startterina voit käyttää esimerkiksi bulgarianjogurttia. Jogurtissa on hapatetta, joka käynnistää fermentoitumisprosessin. Valitse startteri huolella. On tärkeää, että se sisältää oikeanlaisia bakteereja. Varmista että mukana ei ole bifidusbakteereja.

  1. Kaada maito kattilaan ja lämmitä noin 100 asteiseksi. Sekoita maitoa lämmityksen aikana, jotta se ei pala pohjaan.
    InstantPotissa lämmitysominaisuus kännistyy ’Saute’-nappia painamalla.
  2. Jäähdytä jogurtti kylmässä vesihauteessa noin 26 asteiseksi.
  3. Lisää startteri eli esim. bulgarianjogurttia 1 rkl aina yhtä maitolitraa kohden.
    Kaada osa maidosta erilliseen (puhtaaseen) astiaan ja sekoita jogurtti hyvin joukkoon. Kaada seos takaisin kattilaan.
  4. Varmista, että lämpötila on 20 ja 25 asteen välillä.
  5. Laita kattila takaisin InstantPottiin ja varmista, että se on lukittunut koneeseen. Valitse toiminto, jossa ilma vaihtuu eli ’Venting’.
  6. Valitse jogurttitoiminto, 24 tuntia. (Jogurttitoiminnossa kone nostaa ja pitää lämpötilan fermentointiin sopivana eli 38 – 42 asteessa.)
  7. Kun kone ilmoittaa toiminnon päättyneen (äänimerkki ja/tai näytössä lukee end) siirrä jogurtti koneesta jääkaappiin noin vuorokaudeksi.