Kaupan hyllyltä

Alla on listattuna esimerkkejä tuotteista kuvien kera, jotka sopivat ruokavalioon. Nämä tuotteet löytyvät helposti kaupanhyllyltä ja helpottavat tuotteiden valinnassa.

Makkarat

 

Leikkeleet

 

Maustekastikkeet ym.

 

Eväspatukat ja muut herkut

Kauppohin on ilmestynyt viime vuosina monenlaisia raakapatukoita, joista osa on myös SCD -ruokavalioon sopivia. Taateli- ja pähkinäpohjaiset patukat ovat ravitsevia ja käteviä eväiksi ja välipaloiksi. Tarkista aina tuoteselosteet, että mukana ei ole kiellettyjä ainesosia.

 

Hedelmäsoseet ja smoothiet

Monet vauvojen hedelmäsoseet ja smoothiet sopivat myös SCD-ruokavalioon. Lue kuitenkin huolella tuoteselosteet, jotta raaka-aineina on vain hedelmiä ja kasviksia. Muista tarkistaa myös, ettei niihin ole lisätty esim. makeutusaineita tai proteiineja, jotka eivät ole sallittuja. Alla esimerkkejä soseista ja smoothieista. Muiltakin brändeiltä löytyy paljon vaihtoehtoja.

Juomat

Viinit ovat yleensä vähäsokerisia vaihtoehtoja. Ruokavalioon sopii kaikki jäännössokerittomat viinit ja näitä ovat monet KUIVAT valko- ja punaviinit. Alkossa ja Alkon sivuilla on hyvin merkitty viinien sokeripitoisuudet. Myös Alkon myyjät osaavat suositella sopivia viinejä, kun rohkeasti kysyy. Myös vodka ja gin sopivat.

Ota meihin yhteyttä

12 + 15 =