Munakas on helppo ja nopea valmistaa, niin aamiaiseksi kuin lounaaksi. Lisäksi munakkaan varioinnissa vain mielikuvitus on rajana. Tässä ohjeessa suippopaprikan makeus yhdistyy raikkaasti fetajuuston suolaisuuteen. Tärkeää on muistaa paistaa munakasta maltillisella lämmöllä, jotta kasvikset ja munakkaan pohja eivät pääse palamaan.
Ohje on suunniteltu yhdelle hengelle aamiaiseksi tai kevyeksi lounaaksi.
Tarvittavat raaka-aineet
- 2 kpl kananmunia
- Pieni pala sipulia
- Muutaman sentin pätkä suippopaprikaa
- Kourallinen tuoretta pinaattia
- Noin 50 g fetajuustoa (vasta 6 kk jälkeen)
vaihtoehtoisesti esim. goudaa raastettuna - Oliiviöljyä paistamiseen
- Suolaa, pippuria
Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi ja paloittele/murusta feta.
Riko munat pieneen kulhoon ja sekoita haarukalla, jotta niiden rakenne menee rikki.
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää paprikat ja hetken päästä pinaatit. (Lisää tarvittaessa öljyä.)
Kaada munat kasvisten päälle. Sekoita muutaman kerran kevyesti, jotta munat levittyvät tasaisesti pannulle. Mausta pippurilla ja kevyesti suolalla maun mukaan (feta on suolaista, joten suola ei ole välttämätöntä).
Lisää fetakuutiot/-muru puolikkaalle munakasta. Taita toinen puoli päälle, kun muna on melkein kokonaan hyytynyt.
Anna munakkaan levätä muutama minuutti pannulla ilman lämpöä.
Tarjoile haluamillasi lisukkeilla, esimerkiksi kirsikkatomaattien ja basilikan kanssa.