Lohi ja maukas myskikurpitsa täydentävät toisiaan. Herkullinen lohimedaljonki valmistuu helposti uunissa tai paistinpannulla. Kurpitsan paahtaminen uunissa makeuttaa kurpitsaa ja on maultaan ihastuttava. Lisää vielä salaattia annoksen kaveriksi, joka koostuu pääosin vihreistä raaka-aineista. Salaatti sisältää myös melonia, joka antaa kivan ja raikkaan maun annokseen.

Tarvittavat raaka-aineet

  • Lohta

  • Tilliä

  • Sitruuna

  • Myskikurpitsa

  • Salaattia

  • Kurkkua

  • Pinaattia

  • Avokadoa

  • Cantaloupemelonia

  • Aurajuustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Puolita kurpitsa pystysuunnassa ja kaavi kurpitsan sisästä siemenet pois. Nosta kurpitsan puolikkaat uuniastiaan tai pellille. Lorauta kummankin puolikkaan pintaan oliiviöljyä ja pyörittele reilusti myllystä suolaa ja pippuria.

Paahda kurpitsoja uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kurpitsan paksuinkin kohta on täysin pehmeä.

Kaavi kypsästä kurpitsasta lusikalla tai esim. jäätelökauhalla sisältö tarjoiluastiaan ja sekoita. 

 

Leikkaa lohi noin 5 cm paloiksi. 

Viillä kalapalan keskeltä syvä viilto nahkaan asti, älä kuitenkaan leikkaa nahkaa rikki. Käännä pala medaljongiksi, laita öljyä paistinpannulle ja kuumenna pannu.

Paista medaljongit ensin ”saranapuolelta”, käännä ja paista toinen puoli. Noin 2min per puoli, riippuen kalan paksuudesta ja mausta mielen mukaan. Tässä on käytetty suolaa, sitruunaa ja tilliä.

 

Revi salaatinlehdet pienemmiksi isompaan kulhoon ja pilko muut ainekset suupalan kokoisiksi paloiksi salaatin sekaan. Lisää salaattiin haluamaasi juustoa esim. aurajuustoa.