Banaaniletut ovat nopea ja helppo aamu- tai välipala. Ne ovat helppo valmistaa ja raaka-aineet löytyvät usein jo kaapista valmiina. Lettuihin tarvitset vain kaksi raaka-ainetta: kaksi kananmunaa ja yhden banaanin. Ohjetta voi varioida oman maun mukaan, esimerkiksi lisäämällä kookoshiutaleita taikinaan.

Tarvittavat raaka-aineet

  • 1 kypsä banaani
  • 2 munaa
  • Ripaus kanelia ja kardemummaa
  • Kookosöljyä paistamiseen

Lisukkeeksi esim. marjoja, maapähkinävoita ja/tai kookoshiutaleita

Paloittele ja muusaa banaani kulhossa. Sauvavatkaimella saa ihan sileää, haarukalla muusattussa on pieniä palasia.

Lisää joukkoon munat, mausteet ja sekoita tasaiseksi lettutaikinaksi.

Laita öljyä pannulle ja paista lettu kullankeltaiseksi miedolla lämmöllä molemmin puolin. Voit paistaa taikinasta myös useita pieniä lettuja.

Tarjoile marjojen ja maapähkinävoi nokareen kanssa. Jos käytät maapähkinävoita, muista valita luonnollinen maapähkinävoi ilman sokeria.